Виза за краћи боравак (виза Ц), сврха боравка: Путовање чланова званичних делегација ради присуствовања скуповима који се одржавају на територији Републике Србије

Уколико у Републику Србију долазите као члан званичне делегације стране државе и планирате да боравите у Републици Србији до 90 дана ради присуствовања скуповима можете да поднесете захтев за визу Ц.

Потребна документација:

  1. попуњен образац захтева за визу (у склопу онлајн апликације, или одштампан примерак уколико подносите захтев у дипломатско-конзуларном представништву);
  2. важећи пасош који је издат у последњих 10 година и који мора бити важећи још најмање 90 дана од датума одласка из Републике Србије. Такође, неопходно је да пасош има минимум две узастопне празне странице;
  3. фотографија подносиоца захтева;
  4. позивно писмо организатора;
  5. доказ о одговарајућем и важећем путном здравственом осигурању;
  6. доказ о уплаћеној такси за издавање визе (захтев који се подноси електронским путем поднет је надлежном органу након што је извршено плаћање таксе и евидентирано да је уплата реализована).

Додатно, ради доказивања сврхе путовања и намере подносиоца захтева да напусти Републику Србију пре истека тражене визе, препоручује се да доставите:

  • доказ о обезбеђеном смештају - резервација хотела, уговор о закупу и слично;
  • доказ о поседовању расположивих финансијских средстава за издржавање током намераваног боравка.
Поднесите захтев за визу Ц
Напомена

Дипломатско-конзуларно представништво Републике Србије задржава право да затражи додатну документацију приликом одлучивања о захтеву за визу.

Важна напомена: Информације које се налазе на овој страници су искључиво информативне природе и прилагођене су држављанству, намери боравка у Републици Србији и свим другим параметрима које сте одабрали кроз Водич о уласку, визама и боравку. Оне не представљају правне савете, упутства, нити се односе на појединачне ситуације. За детаљније информације о примени важећих закона и подзаконских аката, као и о Вашим правима и обавезама, препоручујемо да посетите Закон о странцима и Закон о запошљавању странаца.

Last updated: 08.10.2024.

На врх